Wielerronde

De wielerronde van Elden, een echte spektakel!

Het wielrennen in Elden heeft de laatste jaren nog meer aan populariteit gewonnen. Elke vaderdag-zondag vertrekt een enthousiaste groep renners en rensters vanaf het plein de Veluwe op en de Betuwe in. Het afwisselende landschap rond Arnhem is een feest voor wielerliefhebbers. 

Elden is de bakermat van enkele grote namen in de wielersport; Leo Peelen kende zijn hoogtijden in de jaren 80 en Kenny van Hummel reed enkele jaren geleden nog de Tour de France en won als sprinter veel grote wedstrijden.

Leo was een talentvolle baanrenner. Hij won op de Olympische Spelen in Seoul in 1988 een zilveren medaille. Na zijn profcarrière bleef hij actief in de commissie baansport bij de KNWU en zette zich in voor de stichting Alpe d’HuZES en de stichting A.L.S.

In 2017 is Leo Peelen plotseling overleden. Als eerbetoon voor zijn mooie sportverleden en bijdrage na zijn carrière heeft de organisatie besloten om een wedstrijd naar Leo te vernoemen. Dit jaar wordt het weer gereden.

De Eldenaren Luuc en Jasper Bugter zijn momenteel ook actief als wielrenner. 

Luuc fietst inmiddels bij de subtop van Nederland en hoopt op een plekje in hte profpeleton. Zijn broer Jasper won in 2016 de Ronde van Elden. Waarschijnlijk staan beide heren aan de start.